January 20, 2017 in Doorontwikkelen Leren

Waarom je van een ander moet leren

Leren van anderen? Ja!

Stagelopen is niet voor niets heel veel leren! Fouten maken hoort daarbij. Ik leerde dat het belangrijk is om de juiste vertaalslag te maken tussen theorie en product. Leren jullie nu weer van mij?

Tijdens mijn stage bij Danaë heb ik gesprekken gevolgd voor projecten waar een redactieraad ideeën en input geeft. Dat zijn lange sessies. Op het eind is duidelijk te merken dat iedereen blij is dat ze hebben kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van het product. Maar, ook dat het weer voorbij is. Toch zijn die sessies écht nodig om een vertaalslag te maken tussen de theorie en het product dat gemaakt moet worden. Dat bleek wel toen ik een inschattingsfout maakte.

Oeps

Een jaar terug werd ik gevraagd of ik wat kon betekenen bij het herontwerpen van een online spel. Een toffe opdracht waar ik helemaal los op kon gaan. Ik kon al gelijk wat goede ideeën meegeven. Ik had zelf onderzoek gedaan naar verschillende games en zelf even meegespeeld om er zo iets over te leren. Vervolgens heb ik daarop een prototype gemaakt.

Ik liet mijn ontwerpen zien en de opdrachtgever bleef even stil. Na een ietwat pijnlijke stilte volgde zijn reactie:

“Dit is niet wat de spelers willen?!”

Waarom het zo belangrijk is om daarvan te leren?

Dat was een nare manier om weer met beide benen op de grond te komen. En vooral: een ander zo teleurstellen was al genoeg om iets van te leren. Het onderzoek beperkte zich tot mijn eigen interpretatie. Ik was in mijn enthousiasme en flow vergeten om te leren van een ander.

Goede leerschool

Het geeft nu dan ook extra voldoening om de sessies van grote klanten als Philadelphia en GGZ bij te mogen wonen. Danaë denkt ook continu na over het verbeteren van deze sessies. Hoe kan de redactieraad beter betrokken blijven bijvoorbeeld? Of: hoe kunnen ze nog beter voorbereid naar de sessie komen? Bij onze leeroplossingen maken we gebruik van de prototypefase. Al het blog over prototyping gelezen?

Meer weten over de lessen die we hier dagelijks leren? Neem dan contact met ons op.

Updates?

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Meer weten?
Afspraak maken?

Danaë B.V. Burgemeester Stramanweg 108K 1101 AA Amsterdam