April 30, 2018 in Individu

Straffe Madammen – 72hoursreload

‘Ik ben een Straffe Madam,
omdat ik uit mijn kot ben gekomen’

Door Jayani Masthoff

Updates?

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Dat is natuurlijk wel een heel ‘straf’ begin …

Een paar maanden geleden werd ik door een mannelijke collega, straffe man Ron, geattendeerd op het ‘Straffe Madammen Netwerk’ van Elke Jeurissen (ondernemer bij Glassroots, blogger en keynote spreker) uit België. Hij zag een oproep voor nieuwe Straffe Madammen en verbond mij door middel van een eenvoudige mail met dit Madammen netwerk. Nu ben ik totaal reloaded.

Straffe Madammen

Voor de Hollandse lezers onder ons, een korte introductie over Straffe Madammen

Het Straffe Madammen Netwerk is opgezet met het doel om vrouwen aan elkaar te verbinden en elkaar te stimuleren een ‘straffe madam’ (een sterke, succesvolle en ambitieuze vrouw) te durven zijn. “Kom uit uw kot” is hun lijfspreuk. Door je als vrouw te omringen met andere krachtige succesvolle vrouwen leer je dat het oké is om te zijn wie je bent, en stimuleer je elkaar om je te ontwikkelen, ambities te hebben en je doelen na te streven. 

Zoals Elke Jeurissen terecht zegt: “Je wordt het gemiddelde van de 5 mensen waarmee je het meeste omgaat”. Dus door je te omringen door krachtige en inspirerende vrouwen kan jij als vrouw jezelf naar een hoger niveau tillen. Vertrouw op deze bronnen en maak het zichtbaar voor jezelf.

Kom uit je kot!

Voor Elke en mij gelden dezelfde principes; verbind jezelf met mensen die het vuur in jou aanwakkeren. Straffe Madammen zijn dames die net als veel mannen, buitengewone dingen doen. Ze zijn er in overvloed, maar niet altijd even goed zichtbaar vond Elke Jeurissen. Dit komt vaak ook door onszelf, omdat we niet zichtbaar zijn en wij denken dat we door harder werken en het opzoeken van de perfectie uiteindelijk wel gezien zullen worden. Dat anderen ons gaan omschrijven als ambitieus en succesvol. Maar… zo werkt het niet. Vrouwen moeten dit zichzelf vertellen en dus op de voorgrond treden. Zo is ook het Straffe Madammen Netwerk in 2013 ontstaan. Dit netwerk heeft 1 hoofddoel; vrouwen zichtbaarder maken. Hiervoor moeten ze wel zelf in actie komen, uit hun kot!  En met resultaat: inmiddels zijn hier al 2500 vrouwen bij aangesloten.

Gewoon doen

Ik mocht erbij zijn en wát een unieke en energieke ervaring! Twee weken geleden was ik als deelnemer bij 72hoursreload in Portugal. Samen met Veerle Pappaert (internationaal trainer, coach en consultant) heeft Elke als uitbreiding van het Straffe Madammen Netwerk het 72hoursreload programma bedacht. Een lang weekend waarin vrouwen elkaar inspireren, stimuleren en elkaar ‘uit hun kot’ halen. Het was een weekend met ingrediënten als ambitieuze ondernemende vrouwen, een inspirerende omgeving, connectie met plaatselijke ambitieuze ondernemende vrouwen, en een combinatie van body en mind. Door het vervolgens gewoon te doen, ontstond er een concept met impact, kracht en alles wat extra energie geeft.

Grote dingen afmaken

Als ik terugkijk denk ik aan een weekend als een enorme geestelijke reload. Ik ben thuisgekomen met een heraangewakkerde ambitie, vol energie en levenslust om alle nieuwe opgedane ideeën en plannen te verwezenlijken. Ik werd bevestigd in mijn zijn en ambities, kreeg nieuwe ideeën en zag kansrijke samenwerkingsverbanden. Een diverse groep vrouwen weet dat ondernemend zijn, bestaat uit durven, gewoon beginnen, geloven in wat je kunt, vallen en opstaan, doordat we dezelfde ambities delen en elkaar kunnen en willen stimuleren om alles uit onszelf te halen. Kansen en risico’s durven te nemen, die te beminnen en onze doelen na te streven.

“Dat wat me niet doodt, maakt me alleen maar sterker” – Nietzsche

Ik wil dus geen tijd meer verspillen, maar de ruimte nemen en claimen om de werkelijke grote dingen af te maken. Ook mij glipt de tijd en het leven soms door mijn vingers, omdat in de zucht naar perfectie en nog harder werken, ik vergeet om ons werk en ons talent ‘goed zichtbaar’ te maken. Als we niet oppassen zien we dit feit pas in uiterste nood onder ogen en beseffen we niet dat we onze kostbare tijd met bakken overboord gegooid hebben. Het is onze rijkdom, jouw, ons en mijn talent om HIER en NU daar goed gebruik van te maken. Richt jouw talent en jouw business goed in en je krijgt van het leven volop ruimte. Kom uit uw kot!

Geen tijd te verspillen en kracht

Het Straffe Madammen Netwerk zet vrouwen in hun kracht en dat is ook gelijk het raakvlak met Danaë: iedereen in zijn kracht zetten en laten worden(zijn) wie je bent. Mensen op de juiste plek of organisatie brengen, in de juiste omgeving, om hun capaciteit volledig tot uiting te laten komen. Daarin delen Danaë en Straffe Madammen dezelfde visie; kom uit uw kot, verspil geen tijd en zet jezelf in jouw kracht. Verstandige plannen onsterfelijk maken, nu starten en bewust je plek innemen.

“Al jullie angsten zijn die van stervelingen, jullie verlangens die van onsterfelijken” – Seneca

Meer over Portugal - 72hoursreload

Samen met Veerle Pappaert (internationaal trainer, coach en consultant) heeft Elke als uitbreiding van het Straffe Madammen Netwerk het 72hoursreload programma bedacht. Een idee dat ontstond tijdens een wandeling, met als doel om de impact van de ‘korte’ bijeenkomsten van de Straffe Madammen te vergroten en verlengen tot een lang weekend. Dagen waarin vrouwen elkaar kunnen stimuleren, inspireren en elkaar ‘uit hun kot halen’. De ingrediënten hiervoor zijn ambitieuze ondernemende vrouwen, een inspirerende omgeving, connectie met plaatselijke ambitieuze ondernemende vrouwen, en een combinatie van body en mind.

Meer weten?
Afspraak maken?

Danaë B.V. Burgemeester Stramanweg 108K 1101 AA Amsterdam