Slachtofferhulp Nederland

Sprinten voor meer impact

De Vraag van de klant

Vandaag verder

Slachtofferhulp Nederland werkt als één team samen om slachtoffers zo goed mogelijk van dienst te zijn. De afgelopen 2 jaar is hard gewerkt aan een nieuw digitaal platform om ook slachtoffer die online ondersteund willen worden, te kunnen helpen. Dit nieuwe platform heeft direct en indirect effect op het werk van de medewerkers. Slachtofferhulp Nederland wil de implementatie van dit platform zo soepel mogelijk laten verlopen voor alle medewerkers en wil erachter komen welke middelen hier voor nodig zijn. Om hiervoor de kernvraag bloot te leggen hebben we samen een ‘Danaë SPRINT’ gedaan … en het antwoord gevonden!

Doel

Hulp bieden 

De vrijwilligers van Slachtofferhulp Nederland werken vooral in 1-op-1 contact met slachtoffers. Daarnaast kunnen slachtoffers tegenwoordig ook veel informatie zelf online vinden. De vrijwilligers die hun expertise inzetten bij het ondersteunen en informeren van een slachtoffer kunnen hiermee hun voordeel doen en het nieuwe platform biedt veel relevante informatie.

Slachtoffers kunnen samen met de vrijwilliger met het platform aan de slag of individueel. Hierbij is het belangrijk dat vrijwilligers onderling ook bij elkaar terecht kunnen om informatie en gebruikerservaring uit te wisselen. De voordelen van alle nieuwe middelen moeten op de voorgrond komen en goed ingezet worden. Zo kan er met dezelfde tijdsinspanning per slachtoffer nog meer hulp geboden worden en meer impact worden gemaakt.

Onze expertise

Klaar voor de start… sprint!

Met een sprint gaan we kort, cyclisch en wendbaar werken. Wij hebben de pressure cooker vol aangezet en doen de sprint in een dag. Een sprint is van oorsprong namelijk een proces van 2 tot 4 weken waarin:

 • eisen worden opgesteld;
 • een ontwerp wordt gemaakt;
 • wordt getest.

We hebben Slachtofferhulp Nederland kennis laten maken met het ontwikkelproces van een blended product. Ze waren daarna ook direct mede-eigenaar van het concept. Wij vinden dit proces elke keer weer geweldig om mee te maken. Het inspireert beide partijen.

Resultaat

Daadkrachtige impact

Al die vrijwilligers en medewerkers hebben ontzettend veel impact op het leven van een slachtoffer. Hier zijn ze trots op! De motor hiervan is de verbinding die zij daarin allemaal voelen, een bijdrage willen leveren aan de medemens en maatschappij.

Na een dag hard sprinten kwamen de kernpunten boven water:

De vrijwilligers hebben meer impact door online diensten te integreren bij de hulp die zij bieden aan het slachtoffer

 • Een wens voor een soepele implementatie van hun platform;
 • Vrijwilliger en medewerkers zien toegevoegde waarde;
 • Iedereen wil van toegevoegde waarde zijn;
 • Vrijwilligers kunnen flexibel zijn, online en offline;
 • De implementatie moet een feestje zijn;
 • Samen meer slachtoffers bereiken.

De volgende stap? Een prototype maken van een app die direct connectie heeft met het online platform en gebruik van platform stimuleert:

 • Waar handvatten gevonden kunnen worden;
 • Waar geoefend kan worden met nagebootste praktijksituaties
 • Waar iedereen elkaar vindt (pubquiz, best practices, wall of fame)

De app is het implementatiefeest dankzij didactische en visueel sterke kwaliteit die iedereen altijd en overal faciliteert

Onze visie

Leermomenten

Deze sprint van Slachtofferhulp heeft ons nogmaals de waarde in laten zien van ontwikkeling. En dan vooral de leermomenten die je hiervoor kunt creëren. Wanneer mensen dingen met elkaar delen, komen ze dichter tot elkaar. Dat is een cultuur waarin mensen willen werken en groeien.

Dat is waar wij voor staan en heel happy van worden.

Meer weten?
Afspraak maken?

Danaë B.V. Burgemeester Stramanweg 108K 1101 AA Amsterdam