Revius Lyceum Wijk bij Duurstede

Een veilig team met hulp van Deep Democracy

De vraag van de klant

Samenwerken

Ieder mens heeft een andere stijl van leren, werken en leidinggeven. Samenwerken in veiligheid. Dat is waar het Revius Lyceum Wijk bij Duurstede mee aan de slag wilde gaan. Hoe creëren we een veilig team waarin iedereen mag zeggen wat gezegd moet worden? En waarin gezamenlijk het beste resultaat neergezet kan worden.

Revius Lyceum Wijk bij Duurstede heeft als missie om leerlingen tot hun recht te laten komen in hun ontwikkeling tot individuen met verantwoordelijkheid voor zichzelf en de wereld om hen heen, nu en in de toekomst. Hierbij staan voor hen de kernwaarden gemeenschappelijk, respectvol, uitdagend en kansrijk bovenaan.

Doel

Patronen doorbreken

In veiligheid met elkaar samenwerken om de teamprestaties te verbeteren, daarvoor is het nodig om oude patronen te doorbreken. En om dat te kunnen doen, moet er soms teruggekeken worden naar het verleden. Het doorbreken van die patronen zal de veiligheid van het team verhogen en daarmee ook de ontwikkeling en kwaliteiten.

Onze expertise

Individu

Wij hebben niet alleen gekeken naar het gedrag van de teamleden, maar naar het team als systeem, de patronen en rollen hierin.

Wij willen dat het individu weer kon groeien en bloeien. Zo werd praten over de rollen binnen het team en de bijbehorende positie binnen de organisatie opeens een stuk makkelijker.

Wij deden dit door het inzetten en doen van:

  • Deep Democracy (download hier onze whitepaper);
  • organisatieopstellingen;
  • coaching van leidinggevenden.

Resultaat

Flow is terug

Er is nu veiligheid binnen het team. De gelijkwaardigheid is hersteld en de teamleden vragen elkaar om hulp. Het overleg stroomt weer, de flow is terug. Waar eerst de gezamenlijke visie lastig te bepalen was, werd deze nu binnen korte tijd vastgesteld. Daar doen wij het voor: de sfeer is terug, persoonlijk leiderschap is bij iedereen versterkt, het team is in beweging en de veiligheid is aanwezig. Kortom: het werkplezier is omhooggegaan en de kansen voor ontwikkeling staan open!

Onze visie op het traject

Lef

Wat wij erg mooi vonden aan deze klant, is dat zij zelf al veel inzicht hadden in hun eigen patronen. Dit zorgde ervoor dat zij ons goed konden positioneren en wij sneller tot resultaten konden komen.

Door het vertrouwen van de klant konden wij met lef aan de slag!

Bekijk ook

Meer weten?
Afspraak maken?

Danaë B.V. Burgemeester Stramanweg 108K 1101 AA Amsterdam