Philadelphia

Verschillende leertrajecten zodat medewerkers en cliënten het beste uit zichzelf kunnen halen

Vraag van de klant

Philadelphia is een landelijke zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperkingen. Philadelphia heeft meer dan 6.300 medewerkers en 500 locaties in het land. Philadelphia vroeg ons twee jaar geleden om hun visie op leren en ontwikkelen mee te helpen uitwerken in aantrekkelijke leertrajecten.

Vraag achter de vraag

Philadelphia wil bewerkstelligen dat cliënten en medewerkers het beste uit zichzelf kunnen halen. Leren, bijblijven en investeren in medewerkers is voor Philadelphia net zo belangrijk als de zorg voor de cliënten. De insteek hierbij is dat met ondersteuning van het Leerhuis iedereen zoveel mogelijk zélf doet. Je eigen route uitstippelen is een recht.

Proces

Wij werken sinds 2014 samen Philadelphia in het ontwikkelen van leertrajecten die aansluiten bij hun visie. Daarbij zijn we gestart met het ontwikkelen van een didactisch concept: hoe wil je dat mensen leren, zodat ze hun eigen route ook daadwerkelijk kunnen uitstippelen?

Met dat didactisch concept hebben we inmiddels 10 verschillende leertrajecten met Philadelphia mogen ontwikkelen, zoals ‘active support’, ‘het elektronisch cliëntendossier’, ‘sociaal netwerk’, ‘BHV’ en ‘social media’. Iedere leeroplossing maken we samen met experts, eindgebruikers en soms ook cliënten zelf. Bij iedere oplossing onderzoeken we samen wat het doel is en welke werkvormen daarbij het beste passen. De ene keer is dat een fysiek bordspel, de andere keer e-learning in combinatie met werkplekondersteuning en intervisie (70-20-10).

Resultaat

Philadelphia en het Leerhuis zijn in ontwikkeling. Deze ontwikkelingen gaan snel. Het Leerhuis neemt de plek in waar het voor is bedoeld, namelijk de centrale plaats binnen Philadelphia waar (door)ontwikkeling van medewerker en cliënt wordt gefaciliteerd. Dit is niet alleen binnen Philadelphia bekend, maar ook daarbuiten. Het Leerhuis heeft namelijk de belangrijke Academy Award 2016 gewonnen.

Onze visie op deze samenwerking

Met Philadelphia zijn we continu op zoek naar wat medewerkers nodig hebben om in de sterk veranderende gehandicaptensector relevant te blijven voor de cliënt. In alle leeroplossingen werken we aan het probleemoplossend vermogen van medewerkers.

Het doel is om de medewerkers en de cliënten in hun kracht te zetten. Dit is waar wij het voor doen.

Meer weten?
Afspraak maken?

Danaë B.V. Burgemeester Stramanweg 108K 1101 AA Amsterdam