SafeHarbour

Een module waarbij medewerkers met humor bewust worden gemaakt hoe zij omgaan met de beveiling van hun (digitale) informatie

Vraag van de klant

SafeHarbour heeft ons gevraagd een module te ontwikkelen die medewerkers meer bewust maken van de beveiliging van hun (digitale) informatie op de werkplek.

Vraag achter de vraag

SafeHarbour was zich bewust wat ze wilden bewerkstelligen, namelijk dat ambtenaren veilig omgaan met informatie. Zij stelden zichzelf de vraag: “Hoe zorg je dat mensen die zich niet bewust zijn van hun eigen risicovol gedrag wel bewust worden en hiernaar gaan handelen?”

Proces

Samen met de specialisten van SafeHarbour (informatiebeveiliging) zijn we op zoek gegaan naar risicovol gedrag dat ambtenaren onbewust vertonen. Na een aantal gesprekken kwamen we achter betekenisvolle situaties waardoor we medewerkers kunnen wakker schudden. We combineren humor met confrontatie waardoor we medewerkers bewust bekwaam kunnen maken.

Resultaat

We zijn trots dat deze module een inhoudelijk onderwerp combineert met een hoop lol. In de animaties en de filmpjes zit veel energie en maakt de – soms taaie – stof begrijpelijk.

Onze visie op dit traject

Bewust worden heeft meer nodig dan kennisdeling, want de kennis bezit men wel. Het gaat erom wat je doet zonder dat je het door hebt. Informatie helpt dan niet. Je moet iemand echt in een werkelijke situatie zetten en hiermee confronteren. Op het moment dat iemand het ziet, kan hij er pas echt iets aan doen.

Interesse?

Is deze module mogelijk relevant voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op: hallo@danae.nl

Meer weten?
Afspraak maken?

Danaë B.V. Burgemeester Stramanweg 108K 1101 AA Amsterdam