GGZ Ecademy

Advies, ondersteuning en materialen om leren en ontwikkelen in de GGZ effectiever en efficiënter te maken.

Vraag van de klant

GGZ Ecademy is een coöperatieve vereniging van GGZ-instellingen, die gezamenlijk e-learning ontwikkelen, onderhouden, inkopen en distribueren.  Zij vroeg aan ons om hoogwaardige, kwalitatieve en didactisch sterke e-learningmodules te ontwikkelen voor hun leden.

Vraag achter de vraag

GGZ Ecademy wil bewerkstelligen dat aangesloten GGZ-instellingen opleidingsmateriaal krijgen, waarmee zij zelf hun eigen leerlijnen kunnen maken, zodat zij effectieve bijscholing kunnen organiseren.

Proces

Danaë ondersteunt de GGZ Ecademy sinds de start in 2011 op verschillende gebieden:

  • Bij de start van GGZ Ecademy hebben we bijdrage geleverd aan het proces om tot een heldere visie op leren te komen.
  • Deze visie hebben we doorvertaald in een didactisch concept dat de visie borgt.
  • Tussen 2011 en nu zijn meer dan 30 verschillende e-learningmodules en blended leertrajecten ontwikkeld. We hebben ook verschillende leerlijnen ontwikkeld, onder andere voor onderwerpen als juridische zaken, motiverende gespreksvoering, een lichtverstandelijke beperking en ambulantisering. Samen hebben we steeds de lat iets hoger gelegd. Jaarlijks onderhouden we alle gemaakte modules, zodat deze relevant en up-to-date blijven.
  • Die hogere lat, hebben we weer doorvertaald in een vernieuwde visie op leren en beleid.
  • In 2016 hebben bijgedragen aan een professionaliseringsslag in blended leerconcepten vanuit het 70-20-10-concept, bestaande uit een combinatie van formeel leren, werkplekondersteuning en begeleiden. Tevens hebben we ondersteund in het aanpassen van bijbehorende processen en de ondersteuning van de implementatie.

Resultaat

De GGZ Ecademy is een organisatie die zichzelf continu ontwikkelt. Door goed te luisteren naar de behoeften van haar leden worden de vervolgstappen bepaald en ook daadwerkelijk gezet. De resultaten van de afgelopen zeven jaar spreken voor zich. Steeds meer (GGZ-) instellingen sluiten zich aan bij de coöperatie en het aanbod is steeds diverser en gepersonaliseerder.

Onze visie op deze samenwerking

We werken al zeven jaar samen met de GGZ Ecademy en groeien met elkaar mee. We streven samen naar de hoogste kwaliteit, zowel in vorm als in didactiek. In alle leertrajecten zetten we de medewerkers en de cliënt centraal. De continue ontwikkeling vraagt investering in de juiste werkvormen, nieuwe werkvormen, materialen en soms een aanpassing op visie, beleid en communicatie.

Daarnaast dragen we bij aan meer regie in het werk voor medewerkers. Zij krijgen in alle leertrajecten (vaak onbewust) inzicht en overzicht, waardoor zij zelf keuzes kunnen maken. In alle leertrajecten proberen we medewerkers een nieuw perspectief op hun cliënt te geven, zodat zij meer het stuur in handen krijgen.

"We werken nauw samen met Danaë. Ze hebben de kennis om online leren aantrekkelijk te maken voor een divers publiek. Met goed uitgedachte leeroplossingen zijn wij precies in staat te geven wat de markt nodig heeft."

Arjan Pronk, Directeur, GGZ Ecademy

Meer weten?
Afspraak maken?

Danaë B.V. Burgemeester Stramanweg 108K 1101 AA Amsterdam