Suzanne Broekman

Creatief directeur & conceptontwikkelaar

Wat doe jij bij Danaë?

Als creatief directeur (ze noemen mij hier chef c) stel ik mijzelf vragen bij alles wat de deur uitgaat; van brief tot aan product. Klopt dit met de klant? Klopt dit met Danaë? Denk hierbij aan bijvoorbeeld de kwalitet van didactiek, gebruiksvriendelijkheid, uitstraling en impact. Als conceptontwikkelaar ga ik aan de slag met vraagstukken en leerdoelen. Ik zet ze om in een verhaal. Ik maak het verhaal visueel met een paperprototype. Vervolgens bewaak ik het concept terwijl mijn collega’s ermee aan de slag gaan en het concept tot leven brengen.

Wat doe jij als ik jouw klant ben?

Als jij hebt aangegeven waar je naar op zoek bent, wat je wilt (bereiken), waarom en voor wie, maak ik een verhaal. Samen met collega’s en jou kiezen we de best productvorm. Gaan we bijvoorbeeld voor een app, een spel of een e-learningmodule? Vervolgens werk ik het product uit in een paperprototype. Dat betekent dat je op papier zal zien hoe het product gaat werken en eruit zal zien. Dat bespreken we. Later in het proces zie je mij niet meer, maar ben ik voor jou continu betrokken op de achtergrond. Ik blijf de kwaliteit, uitwerking en impact bewaken.

Jij zorgt ervoor dat anderen zich kunnen ontwikkelen. Hoe ontwikkel jij jezelf?

Ik wil continu beter worden in ‘anders’ denken en ‘anders’ doen, zodat wat we bij Danaë maken uniek is en blijft. Ik streef ernaar om een master in ‘creative thinking’ te zijn. Dit doe ik door mijzelf vragen te stellen. Hoe kan dit anders? Waar doet dit mij nog meer aan denken? Wat nou als A en B samenkomen? Dit combineer ik met weten wat er op de aarde afspeelt op gebied van leren, design en online.

Wat is je lijfspreuk?

You can make fun of his hat or you can learn magic (de eindzin van een gedicht over cynisme/wizard)

Welke keuze maak je: JE APPLAUDISSEERT HARTSTOCHTELIJK VOOR ELKE ZONSONDERGANG – OF – JE MAG ALLEEN NOG MAAR BANANEN ALS KADO

Ik zie beide wel zitten! Nooit meer cadeau-stress en de zon aanbidden. Ik kies denk ik toch voor de zon. Ik sta liever bekend als de gek die iets ‘leuks’ doet, dan die gek met het ‘slechte’ cadeau.

Neem contact op met mij, als je vragen/ opmerkingen hebt over:

Concepten, UI en Haruki Murakami

 

Lees ook de verhalen van mijn collega's

Meer weten?
Afspraak maken?

Danaë B.V. Burgemeester Stramanweg 108K 1101 AA Amsterdam