Marit Lasschuit

Project manager

Wat doe jij bij Danaë?

Als projectmanager ondersteun ik klanten in het oplossen van (gedragsontwikkeling)vraagstukken. Dit doe ik door blended-learning-oplossingen te ontwikkelen en te implementeren samen met een team van inhoudelijk specialisten.

Wat doe jij als ik jouw klant bent?

Ik zal het proces van ‘waarom’ en ‘wat’ van je gedragsontwikkelingvraagstuk faciliteren. Ik begin met inzicht geven in (expliciet maken) het organisatievraagstuk; inzicht in de context van het vraagstuk en wie en wat ermee gepaard gaan. Vanuit begrip maak ik een verbinding met die omgeving en nodig ik hen uit om met mij mee te bewegen. Na de aandacht op de ‘waarom’, verschuif ik mijn focus naar ‘wat ga je doen’; dus hoe gaan we ervoor zorgen dat we de verandering (het anders werken of het andere gedrag) ook echt gaan zien. Ik zorg voor een snelle grip op het proces (huidige situatie, toekomstige situatie en tussenstappen) en dat mijn omgeving dit ook goed begrijpt. Mijn aanpak hierin is groot denken en klein beginnen, vanuit vertrouwen stappen zetten en kleine successen vieren.

Jij zorgt ervoor dat anderen zich kunnen ontwikkelen. Hoe ontwikkel jij jezelf?

Het liefst ontwikkel ik mijzelf door te doen (in beweging te komen). Een uitstekend middel voor persoonlijke ontwikkeling vind ik het maken van verre reizen en nieuwe landen, culturen, talen, gewoonten leren kennen via de lokale bevolking. Daarnaast vind ik het belangrijk om mijzelf ook fysiek uit te blijven dagen, bijvoorbeeld door nieuwe sporten uit te proberen (op het moment is dat kickboksen). Mentaal ontwikkel ik mijzelf door veel te lezen (boeken en de krant) over nieuwe ontwikkelingen binnen (maar ook buiten) mijn vakgebied en middels het bijwonen van netwerkbijeenkomsten en workshops.

Wat inspireert jou?

Mensen die met heel weinig heel gelukkig zijn en zich inzetten om de wereld om zich heen te verbeteren.

Wat is jouw lijfspreuk?

Daag jezelf uit: maak nieuwe plannen, stel doelen en geniet van het proces. Wees niet alleen tevreden als je je doel bereikt hebt, of pas als je plan gelukt is, maar sta onderweg ook genoeg stil en geniet van alles wat je hier tegenkomt, de goede dingen en de fouten die je maakt, want juist daar ligt jouw groei! (Enjoy the ride!)

Als iemand een spreekbeurt zou maken over jou, wat zou hij dan vertellen?

Dat ik sociaal, verbindend, sportief, nieuwsgierig en eigenwijs ben. Dat ik altijd paraat sta voor een ander; een persoonlijk gesprek, hulp/advies of en voor veel dingen in ben (weinig is te gek) en dat ik anderen uitdaag en overtuig om met mij mee te gaan. Hoge kwaliteit nastreef en dat af en toe wel wat meer mag laten vieren :).

Welke keuze maak je: JE HEBT MAAR 3 UUR SLAAP NODIG PER NACHT – OF – JE BENT VOOR ÉÉN DAG PRESIDENT VAN EEN LAND NAAR KEUZE

Ik functioneer echt voor geen meter met 3 uur slaap, dus dan een dag president van de USA (move over Trump) 🙂 

Neem contact op met mij, als je vragen/opmerkingen hebt of wil sparren over:

Hoe medewerkers (denken over) leren in een projectgestuurde organisaties, het gedrag van medewerkers binnen relaties met directe collega’s en leidinggevenden. Probleemanalyse, advies, projectplanning en uitvoering.

Lees de verhalen van mijn collega's

Meer weten?
Afspraak maken?

Danaë B.V. John M. Keynesplein 12-46 1066 EP Amsterdam