Leonie Hopman

Creatief tekstschrijver

Wat doe jij bij Danaë?

Ik ben voornamelijk bezig met het schrijven van teksten op een manier die past bij Danaë en aansluit bij de identiteit van de klant. Daarnaast ben ik ook achter de schermen actief. Ik positioneer en controleer teksten in een leerplatform. Daarbij houd ik altijd de klant en de uiteindelijke deelnemer in gedachte. Is de opdracht duidelijk? Staat er wat er moet staan?

Wat doe jij als ik jouw klant bent?

Wanneer ik weet over welk onderwerp ik voor jullie ga schrijven, verdiep ik me hierin en zet ik alle verkregen theorie bij elkaar. Welke boodschap willen jullie overbrengen? Hoe vertaal ik dat naar bijpassende teksten? Hierin blijf ik goed vasthouden aan zowel jullie identiteit als die van ons. Vervolgens zal ik goed luisteren naar jullie feedback. Deze pas ik toe zodat we komen tot een eindresultaat waar alle partijen zich volledig in kunnen vinden.

Jij zorgt ervoor dat anderen zich kunnen ontwikkelen. Hoe ontwikkel jij jezelf?

Door nooit iets als ‘normaal’ of ‘gewoon’ te zien probeer ik mezelf altijd te laten nadenken over het ‘waarom’ en het ‘hoe’, vooral op het gebied van taal. Ik ben verslaafd aan lezen en kan hierbij heel erg genieten of onder de indruk zijn van mooie zinnen, titels, woordkeuze en uitdrukkingen. Dit inspireert mij en zorgt ervoor dat ik me op het gebied van taal altijd blijf ontwikkelen.

Waar wil je op terugkijken als je 80 bent?

Als ik 80 ben wil ik graag terugkijken op een leven waarin ik een perfecte balans heb gevonden tussen werk, familie, vrienden en tijd met mezelf. Ik denk dat dit een mooi recept is voor een gelukkig leven. Een leven waarin emoties komen en gaan en waarbinnen ik alles heb gedaan wat ik heb willen doen.

Welke keuze maak je: JE HEBT HOEVEN IN PLAATS VAN HANDEN EN VOETEN – OF – ALLE NEERSLAG VALT OOK BINNEN IN JE HUIS

Ik kies voor hoeven. Wanneer alle neerslag ook binnen in mijn huis zou vallen, zou ik nooit meer lekker warm onder een kleedje met een kopje thee of koffie een boek kunnen lezen.
Juist de tegenstellingen tussen binnen en buiten vind ik heerlijk. Ik houd van ‘knus’ en ben een gezelligheidsdier: hoeven zijn dus, naast héél erg onpraktisch, eigenlijk best een logische aanvulling.

Lees ook meer over mijn collega's

Meer weten?
Afspraak maken?

Danaë B.V. Burgemeester Stramanweg 108K 1101 AA Amsterdam