Jayani Masthoff

Directeur

Wat doe jij bij Danaë?

Het talent spotten en faciliteren om dit tot bloei te laten komen. Dit doe ik intern bij ons door een klimaat te creëren waarin Danaë-ers kunnen zijn/worden wie ze zijn en als team onze organisatiedoelen realiseren. Extern, voor onze klanten, geldt hetzelfde: door een klimaat te realiseren waarin het (verborgen) potentieel van hun mensen vrijkomt en doorontwikkelt en een klimaat waarin gezamenlijk doelstellingen worden behaald voor de organisatie en hun klanten.

Wat doe jij als ik jouw klant ben?

Ik zie de patronen, de menselijke interactie en het grotere plaatje tegelijkertijd. Daardoor weet je wat de eerst volgende te nemen stap is, welke interventies en tools nodig zijn om het te realiseren.

Jij zorgt ervoor dat anderen zich kunnen ontwikkelen. Hoe ontwikkel jij jezelf?

Door met mensen in gesprek te gaan die iets kunnen waar ik jaloers op ben, door met mensen in gesprek te gaan die ik niet begrijp en door met mensen in gesprek te gaan die iets heel anders kunnen dan ik. Door aan kinderen (soms volwassenen) te vragen mij na te doen. Door dingen te doen, ook al weet ik niet of het goed komt. Door het te vermijden of te negeren en dan komen sommige dingen als een boemerang terug … helaas.

Wat inspireert jou?

Dat iedereen wordt wie zij/hij is en mee kan doen vanuit zijn kracht. Ik vind dat we nu vaak iemand kleiner, minder mens maken. Terwijl dit helemaal niet zou moeten kunnen, want niemand is kleiner of minder mens dan een ander. Dit doen we door labels die benadrukken dat er iets met iemand is (ggz-cliënt, laag opgeleid, iemand met een beperking, migratie-achtergrond, geen diploma’s, kwetsbare doelgroep, etc.). Die labels zeggen misschien iets over een kenmerk van iemand, maar zeker niets over wie de persoon is en wat hij kan. Ik wil bijdragen aan dat iedereen vanuit zijn kracht meedoet. Dit door ervoor te zorgen dat educatie voor iedereen toegankelijk is en daarmee het individu regie heeft. Lees hier ook meer over in mijn blog

Wat is je persoonlijke anecdote?

Ik ben geboren in Sri Lanka en geadopteerd toen ik drie jaar was. Achttien jaar later ontmoette ik mijn biologische ouders. Mijn biologische vader pakte mijn handen en zei: “Ik heb de juiste keuze gemaakt, want je hebt geen werkhanden.” Zijn handen en mijn handen werden mijn spiegel. Ik ben trots op mijn handen. Ik ben in omgevingen (leef-, studie- en werkomgeving) terecht gekomen waar ik mijn talenten heb kunnen en mogen ontwikkelen. Vanuit mijn kracht doe ik mee in en draag ik bij aan de maatschappij. Dit wil ik voor iedereen.

Wat is je lijfspreuk?

Education is the most powerful weapon to change the world – Nelson Mandela

Welke keuze maak je: JE MAG NOOIT MEER DE ONTKNOPING VAN EEN FILM / SERIE KIJKEN – OF – ELKE KEER ALS IEMAND JE IETS VRAAGT MOET JE KIJKEN ZOALS IN EEN CLIFFHANGER VAN GTST

Ik weet niet hoe iemand kijkt in een cliffhanger van GTST, maar kies daar wel voor. Nooit meer de ontknoping van een film/serie kijken kan ik echt niet. Ik kan wel het grootste deel van een film of serie overslaan en alleen naar de ontknoping kijken. Dat doe ik ook vaak, want dan gaat het te langzaam, vind ik het middenstuk te saai of door andere reden die iets met geduld te maken heeft. Dan skip ik naar het einde, weet ik hoe het afloopt en dan is het goed.

Neem contact op met mij, als je vragen/ opmerkingen hebt over:

Kennismaken, van gedachtenwisselen, als je het niet met mij eens bent, als je eens wilt discussiëren, als je een proces of ontwikkeling van een leeroplossing wilt of wilt versnellen, als je een klimaat wilt creëren of doorontwikkelen waarin het ontwikkelen van het potentieel en talenten van mensen en resultaten behalen in balans is (context bepaalt immers gedrag), kansen voor een partnerschap ziet.

Lees ook de verhalen van mijn collega's

Meer weten?
Afspraak maken?

Danaë B.V. Burgemeester Stramanweg 108K 1101 AA Amsterdam