Bram Roggeveen

Adviseur

Wat doe jij bij Danaë?

Ik werk samen met mijn collega’s aan verander-, leer-, en ontwikkelvragen, bij organisaties, teams of individuen. Dus het kan een team zijn wat niet lekker loopt, helpen bij een missie & visie traject, individuele coaching of leertrajecten ontwerpen voor groepen mensen die ander gedrag willen leren. Allemaal divers, met als gemene deler dat het bij mij wel allemaal gaat over de cultuur en gedragskant van de vragen.

Wat doe jij als ik jouw klant bent?

In het begin veel vragen en luisteren. Proberen te snappen wat je/jullie logica is, jullie denkkaders en wat voor jullie belangrijke en lastige punten zijn. Daarna probeer ik inzicht te krijgen in jullie vraagstuk en de patronen waar jullie mee worstelen. En dan gaan we samen sleutelen. Met kleine interventies proberen verder te komen, waar ik steeds spiegel, prikkel en uitdaag om een stapje verder te komen.

Jij zorgt ervoor dat anderen zich kunnen ontwikkelen. Hoe ontwikkel jij jezelf?

Natuurlijk kan ik het hebben over lezen, inspiratie opdoen etc. Maar ik denk dat mijn ontwikkeling vooral zit in elke dag goed mijn werk doen en een mooi leven leiden. De stapeling van die goede dagen is ontwikkeling. Om dat te kunnen doen moet ik goed voor mezelf zorgen. Sporten, mentale rust nemen, goed eten en slapen, leuke dingen doen, balans tussen verbinden met anderen en ruimte voor mezelf. Om dus vooral erg (gezond) te zijn.

Waar wil je op terugkijken als je 80 bent?

Als ik nu al zou weten waar ik op mijn tachtigste op terugkijk of nu al iets zou willen over hoe ik dan terug moet kijken, wat doe ik dan in de komende jaren? Wat is de verrassing dan nog? Ik zit nu bijna op de helft qua jaren en dit leven had ik me in de verste verte niet kunnen voorstellen. Met dingen die nog mooier zijn geworden dan ik had gehoopt en ook nare dingen die ik vooraf niet uitgekozen zou hebben. Het is er allemaal. Laat maar komen die jaren.

Wat inspireert jou?

Zoveel verschillende dingen. Alles aan Barack Obama, grootste sportprestaties, een uitgebalanceerd en tegelijkertijd messcherp betoog van Joris Luyendijk, een kwetsbaar gesprek over het leven, een berg als ik op een racefiets zit, mijn twee zoontjes om een ‘goede’ vader te zijn ….

Wat is je lijfspreuk?

Die had ik niet, maar nu wel: “ik vind de wereld mooier als ik lach”. Over het belang van humor in mijn leven, de helende werking ervan en de behoefte aan plezier.

Als iemand een spreekbeurt zou maken over jou, wat zou hij dan vertellen?

Dat hangt compleet af van wie de spreekbeurt houdt. Ik geloof dat we in verschillende contexten andere dingen van onszelf laten zien. Ik ben gelukkig veelzijdig. Een collega omschreef de ogenschijnlijke tegenstrijdigheden in mij als volgt: “dwars en braaf, lief en destructief, creëren van vertrouwen/veiligheid en ontregelen, intellectueel en plat, Speels en serieus, geestig en gemeen, chaotisch en in controle, licht en duister, los en star, autonoom en gebonden, waardevrij en oordelend, krachtig/sterk en kwetsbaar/gevoelig, luisteren/stil zijn en lawaai maken, vertragen/rust en extreme snelheid en achtbaan” .. daar kan je best een spreekbeurt over houden!

Lees ook de verhalen van mijn collega's

Meer weten?
Afspraak maken?

Danaë B.V. Burgemeester Stramanweg 108K 1101 AA Amsterdam