Anneleen van der Meij

Learning designer

Wat doe jij bij Danaë?

Ik bouw lesmaterialen zoals casussen, opdrachten of zelftesten. Ik geef ze vorm en zorg dat ze technisch werken. Mijn daadwerkelijke werkzaamheden lopen uiteen van creatief tot technisch: ik illustreer, animeer, bewerk foto’s, maak infographics en promotiemateriaal, maar ook schrijf ik Javascript-functies en HTML en werk ik met content-design en content-management tools. Bij het ontwerpen van nieuwe leervormen denk ik mee en help ik om deze tot een mooi en effectief product te brengen.

Wat doe jij als ik jouw klant bent?

Als jij mijn klant ben, dan ga ik aan de slag om de ideeën, de Word-documenten en de schetsen tot leven te brengen. Ik zorg ervoor dat dat alles concreet en visueel wordt, dat concepten goed gebouwd worden en dat het product technisch goed werkt.

Jij zorgt ervoor dat anderen zich kunnen ontwikkelen. Hoe ontwikkel jij jezelf?

Nieuwsgierigheid. Ik wil altijd méér weten. Ik wil weten waarom, en hoe, en waardoor. Mijn eerste impuls bij een vraagstuk is daarom niet om te gaan tobben, maar om het internet af te struinen naar antwoorden. Ik weet niet alles, maar ik weet wel alles te vínden!

Wat inspireert jou?

Hoe snel de wereld zich blijft ontwikkelen is iets waar ik enorm enthousiast van wordt. Augmented reality, virtual reality, machine learning, 3D-printing; technieken die we 10 jaar geleden nog als science fiction zagen, liggen tegenwoordig bij mensen in huis. Wie weet wat we als volgende uitvinden?

Daarnaast ben ik een gamer, en vind ik de techniek en theorie achter game design superinteressant. Waarom hebben ze de UI zó vormgegeven? Welke technieken gebruiken ze om spelers de functionaliteiten van het spel uit te leggen? Welke ontwerp- en stijlkeuzes hebben ze gebruikt? En natuurlijk: hoe kunnen we deze ideeën gebruiken om het leerproces speelser en leuker te maken?

Welke keuze maak je: JE MOET ALTIJD SLAPEN IN EEN SARCOFAAG – OF – JE TANDEN ZIJN GUMMIBEERTJES?

Tja … Sarcofaag dan maar! Die zijn vast lekker knus, en met wat kussentjes is het best huiselijk te maken. Plus: er staat niet dat de sarcofaag dícht moet. Kauwen met gummybeertjes lijkt me érg onhandig, en een stuk ongemakkelijker dan een onconventioneel bed.

Neem contact op met mij, als je vragen/opmerkingen hebt of wil sparren over:

onlinelearning-ontwerp, vormgeving of usability design. (Of over katten!)

Lees de verhalen van mijn collega's

Meer weten?
Afspraak maken?

Danaë B.V. John M. Keynesplein 12-46 1066 EP Amsterdam