November 15, 2017 in Organisatieontwikkeling

Ode aan de managers

Een ode aan de manager

Er is al zo veel over leiderschap geschreven. Over verschillende stijlen zoals dienend, faciliterend of coachend. Maar ook hoe je nu een goede, gedreven, standvastige, tactvolle maar bovenal authentiek leider wordt. Als leidinggevende zou je er bijna gek van worden. Het is tijd voor een ode.

 

Updates?

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Een hondenbaan..?

Een hondenbaan, dat is het! Je voelt je verantwoordelijk en kunt het makkelijker fout doen dan goed. Het draait niet om jou, maar wel op jou. Ook zorgt het ervoor dat je voortdurend op je handen moet zitten, terwijl je vaak op die plek terecht gekomen bent omdat je zo goed je handen uit de mouwen kunt steken.

 

Geen 10 tips maar een ode

Bij deze dus geen 10 tips voor leidinggevenden, maar een ode aan hen die iedere dag opstaan om ons werk mogelijk te maken.

Dank je wel managers van Nederland, met jullie brede schouders. Brede schouders door het dragen van al die verantwoordelijkheid. Dank je wel voor het bijdragen aan aan werkgelegenheid, werktevredenheid, de maatschappij, economie en aan onze manier van leven.

Jullie zijn onze baken, en bewaken de grenzen. Grenzen van wat goed is en wat niet, in jouw team en organisatie. Baken voor ons als medewerkers, een voorbeeld waardoor wij kunnen ontwikkelen. Zonder dat jij voor de troepen uitloopt, zouden wij niet zo snel kunnen bewegen. Zonder dat jij zorg draagt voor de laatste in rij, zouden wij niet zo goed werk kunnen doen.

Wij weten dat we soms lastig zijn. Wij willen experimenteren, ontwikkelen en proberen. En daarbij zoeken we de grenzen op. Om ons werk zo goed mogelijk te doen.

Applaus voor de manager

Dus namens ons:

Dank voor al je geduld, wat zul je ’s avonds moe zijn.

Dank voor al je doorzettingsvermogen, wat zul je vaak de handdoek in de ring willen gooien.

Dank voor je sturing, wat zul je vaak twijfelen of we ons doel wel halen.

Dank voor je steun, in de vorm van complimenten én ferme woorden.

Dank je wel managers van Nederland!

Meer weten?
Afspraak maken?

Danaë B.V. Burgemeester Stramanweg 108K 1101 AA Amsterdam