November 15, 2017 in Individu

Ieder mens is een talent

Door Jayani Masthoff

Updates?

Blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Ieder mens is een talent

Niemand mag beperkt of lamgelegd worden door een label zoals vrouw, laag- of hoogopgeleid, roodharig, laaggeletterd, provinciaal, vluchteling, allochtoon, psychiatrische stoornis, dik, dun of heel lang (vul het svp graag aan met jouw eigen label). Maar helaas. Mensen beperken of lamleggen op basis van labels, doen we vandaag de dag, naar mijn idee bijzonder goed. Dat is geen nieuws.

Talent en maatschappij

Wat ik graag wil, is een leefomgeving en werkklimaat creëren, waarin iedereen zijn talenten kan inzetten en ontwikkelen. En met zijn of haar talenten mag uitblinken en deze inzet in onze maatschappij. 

De labels die wij opgeplakt krijgen in onze maatschappij zeggen niets over wat we allemaal kunnen.

Ze zeggen eerder iets over hoe wij (in het verleden) mensen hebben proberen te beheersen om ze zo, vaak alleen door woorden en labels, ‘minder mens’ te maken.

Dit terwijl niemand een ‘minder mens’ is, dat zeer zeker niet. Wel is iedereen anders. We hebben allemaal een ander perspectief en aangeboren talent. Allemaal verschillen die ons een ander en krachtig levenspad geven. Dit besef en mijn missie om mijn bedrijf te laten groeien zijn de twee belangrijkste redenen om met de wereld in gesprek te willen: ambities delen, kennis verwerven en netwerken vergroten.

Vrouw en kleur

Ik ben vrouw, ik ben voor mensen die mij niet kennen een allochtoon (zelf label en verwoord ik mij naar buiten als mens).  Ik leid mijn eigen bedrijf en ik praat elke dag met mensen over het ontwikkelen van mensen en hoe wij hen daarin vanaf dag één (dikwijls) beperken.

Elke week is er wel een gebeurtenis waarin ik iets moet met mijn vrouw zijn of met mijn kleur.

Is het niet in mijn eigen gesprekken en ontmoetingen, dan wel in dagelijkse dingen die mensen zeggen of allerlei zaken die gebeuren in onze maatschappij. Mijn situatie is niet uniek, ik realiseer mij donders goed dat iedereen wel een label of vooroordeel heeft dat hem of haar beperkt. Het feit is dat we constant onderscheid maken. Dat erkennen, betekent dat we alle labels aan de kant kunnen schuiven en ruimte creëren voor ieders talent. Zélf regie hebben over je eigen leven en werk en volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij. Dat is waar ik, mijn collega’s, onze klanten en mijn bedrijf voor staan.

Danaë en educatie

Graag wil ik alle kennis delen, andere perspectieven aanhoren, zelf leren en me blijvend ontwikkelen. Ik wil exact op dit snijvlak bijdragen voor anderen en wil nieuwe wegen vinden en ideeën aanboren. Dit willen wij niet alleen doen, maar met z’n allen.

Precies dat is voor mij en Danaë
‘la raison de l’existence’.

Over tot actie

Ik wil niet alleen maar praten met mensen, klanten en partners en dat mensen dan instemmend knikken. Ik wil niet alleen tot nieuwe ideeën komen, maar deze ook direct uitvoeren. Ik wil realiseren. Ik wil opdrachten en partnerschappen voor ieder individueel talent in Nederland, waarmee we educatie en onderwijs gaan stapelen.  Stapelen tot ontwikkelingen van dat specifieke individu, de organisatie waarin hij of zij werkt en de maatschappij waar wij een klein en uniek onderdeel van zijn.

We horen graag jouw perspectief op het bovenstaande en we kijken er naar uit om met jou in gesprek te mogen gaan. 

Meer weten?
Afspraak maken?

Danaë B.V. Burgemeester Stramanweg 108K 1101 AA Amsterdam