Blended learning

Voor meer dan 100.000 mensen maken wij leeroplossingen die daadwerkelijk het verschil maken. Iedereen vindt zijn eigen weg, omdat wij leren flexibel en toegankelijk maken. Iedereen leert het beste op zijn eigen manier. Er zijn meerdere wegen naar een doel. Blended learning is een mix van bewustwording, reflectie, het verkrijgen van kennis en het experimenteren met vaardigheden.

Blended Learning Danae

Online en offline learning

Blended learning is een vorm van leren waarbij online, offline, formeel en informeel elkaar versterken. Deelnemers kunnen zelf kiezen wat ze wanneer op welke wijze kunnen leren.

Online learning kan in de trein, thuis op de bank of in een lounge. Hiermee koppelen we leren los van tijd en ruimte. Denk bijvoorbeeld aan: social learning, mobile learning, e-learning, brainsnacks en serious gaming. Met offline learning focussen we op de werkvloer. Denk bijvoorbeeld aan job-aids, interventies en gaming.

Heb je zelf al face-to-facetrainingen? Dan sluiten wij daar onze blended mix op aan.

Kies je eigen leerroute

Hoe kies je je eigen leerroute? In een blended learningtraject kun je als deelnemer kiezen hoe je start: Wil je doen? Experimenteren? Oefenenen? Of rustig starten met theorie?

Onze blended trajecten bestaan uit meerdere bouwstenen:

  • Elementen die leren leuk en aantrekkelijk maken (denk aan infographic, video of illustraties).
  • Elementen die zorgen voor zelfvertrouwen en een veilige leeromgeving.
  • Elementen die theorie begrijpbaar maken (denk aan 360graden-instructievideos).
  • Elementen die leren op de werkvloer faciliteren (denk aan 360gradenfeedback).
  • Casuïstiek om praktijksituaties na te bootsen.
  • Vragen om te oefenen, te reflecteren of te experimenteren.
  • Opdrachten om actief te onderzoeken of uit te werken.
  • Eventueel toetsing en doorverwijzing naar vervolgtrajecten.

Onze werkwijze

ONDERZOEK
We onderzoeken de opdracht, de organisatie en de strategie. We pluizen alles uit om tot de kern van het probleem te komen en scherp te stellen wat je wilt bewerkstelligen.

STRATEGIE EN CONCEPT
Vervolgens houden we intern een brainstorm met onze experts. We laten alles los. Niets is te gek. We pakken het vraagstuk disruptief aan. Daarna gaan we inkaderen, zodat de uitvoering realistisch wordt.

ONTWERP
Een paperprototype en een grafisch ontwerp worden ontwikkeld. Wanneer de opdrachtgever net zo enthousiast is over het concept als wij hebben we een ‘go’. We kunnen dan over naar de realisatiefase.

REALISATIE
Samen met deskundigen van de organisatie vormen we een ontwikkelteam. De deskundigen zijn experts op gebied van inhoud, wij op gebied van leren.  Tijdens de realisatiefase ontwikkelen we verschillende versies. Door middel van feedbackrondes maken we kwaliteitsslagen. Samen ontwikkelen we de oplossing.

SUCCES
In ieder traject meten we in hoeverre we de gestelde doelen halen. Zo kunnen we slingermomentjes vieren en eventueel bijsturen.

 

Kwaliteit

Effectief

Spelmechanisme

Relevantie

Aanpassingsvermogen

Meer weten?
Afspraak maken?

Danaë B.V. Burgemeester Stramanweg 108K 1101 AA Amsterdam